top of page
ribiera-03.png

Domaine Ribiera, Aspiran

Languedoc-Roussillon, Frankrig

Cinsault, Grenache, Carignan, Clairette, Grenache Blanc

groen-oe.jpg

Ægteparret Regis og Christine Pichon residerer på 7,5 ha bølgede vinmarker i den lille landsby Aspiran i Languedoc. Markerne er tilplantet med Clairette, Rousanne, Cinsault, Grenache og Syrah, der alle dyrkes økologisk, spontangæres og uden tilsætning af sulfitter (kun et absolut minimum svovl ved aftapning benyttes).        

Resultatet er rene, lette og frugtbårne vine som sjældent set aftappet i ”pizzaovnen” Languedoc.

 

Fortællingen starter dog andetsteds. Regis og Christine knoklede begge i det parisiske restaurant- og vinmiljø, da de mødte hinanden. Regis som sommelier på Le Tour d`Argent og Christine i den navnkundige vinhandel Hediard. Livet fandt en vej sydpå, da de i 2005 overtog de den lille gård og marker i Aspiran. Sammen stilker de nu 20.000 flasker årligt og er herligt overrepræsenterede på de bedste parisiske vinbarer - selvklart gennem Regis` tidligere kolleger og venner i byen, men ikke mindst fordi den lette og rene stil flyder så naturligt som Seinen gennem Paris.

Ribiera betyder flodbred på den lokale dialekt Occitane og hentyder til Herault floden, der flyder gennem Aspiran og forbi markerne på domainet.

bottom of page